Masennus on suomalainen kansantauti. Se on yleisin syy työkyvyttömyyseläköitymiseen ja masennuksen vuoksi kirjoitetut sairauslomat vain lisääntyvät. Kysymys on valtavasta asiasta. Lähes puoli miljoonaa suomalaista käyttää vuosittain masennuslääkkeitä. Lääkehoito ja psykoterapia ovat käytetyimmät masennuksen hoitomuodot. Myös uusia keinoja on tullut käyttöön. Yksi sellainen on aivojen tasavirtastimulaatio.

VUOKRAHINTA – Turun Perhelääkäreissä on kolme laitetta, joita voit varata kotiin

Sairaanhoitaja opastaa laitteen käytön. Laitetta käytetään masennuksessa kahden viikon ajan, päivittäin puoli tuntia. Vuokra on 450 euroa tuolta ajalta + pantti 200 euroa.

Aivojen plastisiteetiksi kutsutulla muovautuvuudella on tärkeä osuus masennuksen kehittymisessä. Muovautuvuus tarkoittaa, että aivot kykenevät muodostamaan uusia soluja sekä aivosolujen välisiä yhteyksiä. Masennuksessa aivot menettävät muovautuvuuttaan.

Sähköstimulaation teho masennukseen perustuu hermosolujen välisten viestien voimistamiseen. Se virkistää aivosoluja.

Testeissä masennuksesta on parantunut noin joka toinen kroonisesti masentunut koehenkilö. Tasavirtastimulaatiota voidaan käyttää samanaikaisesti masennuslääkkeiden kanssa.

SOITA: 02 250 4433 | SIJAINTI | VARAA AIKA