Koronavirustestaus

Turun Perhelääkäreillä tehdään koronavirustestejä omassa koronavirustoimipisteessämme, osoitteessa Läntinen Pitkäkatu 13 A 3. krs. Turun Perhelääkäreiden varsinainen osoitehan on Sibeliuksenkatu 3, Puutorin laidalla. Eli vain koronavirustestit tehdään Läntisellä Pitkälläkadulla!

Testillä selvitetään sairastaako henkilö parhaillaan koronavirusinfektiota. Testiin tarvitaan lääkärin lähete. Koronatestiä varten varaathan ensin ajan lääkärin puhelinvastaanotolle soittamalla numeroon 02 250 4433.

Huomioithan, että koronaviruksen testausta varten kaikki lääkärin vastaanotto hoidetaan etävastaanottona. Ethän tule oireisena Puutorin toimipisteeseemme.

Miten koronavirustestiin varataan aika?

Kun lääkäri on tehnyt oirearvion ja todennut tutkimuksen tarpeen, hän tekee sähköisen lähetteen laboratorioon. Turun Perhelääkäreistä soitetaan asiakkaalle ja varataan aika testaukseen. Muistathan pysyä kotona ennen testiin saapumista. Tiedot näytteenoton ajasta ja paikasta lähetetään myös tekstiviestillä.
Asiakas pysyy kotona karanteenin kaltaisissa olosuhteissa sekä näytteenottoaikaa että testituloksia odottaessa.

Koronavirustestiin saapuminen

Asiakas saa tarvittavat saapumisohjeet Turun Perhelääkäreiden henkilökunnalta, kun näytteenottoaikaa sovitaan. Sovittua testausaikaa tulee noudattaa täsmällisesti ja tultava suoraan näytteenoton toimipisteeseen. On suositeltavaa, että testaukseen saavutaan autolla ja tultaessa näytteenottopisteelle käytetään maskia. Jos maskia ei ole mahdollista saada, voidaan näyte tarvittaessa ottaa asiakkaan istuessa autossaan.

HUOM! Muistathan ottaa henkilöllisyystodistuksen mukaan.

Miten koronavirustesti otetaan?

Koronavirustesti tehdään nenänielusta taipuisalla nukkatikulla sieraimen kautta otettavasta näytteestä.

Koronatestin tulokset

  • Koronatestin tulos valmistuu 2–3 vuorokauden kuluessa. Tämä aika on oltava karanteenin kaltaisissa oloissa kotona. Saat tekstiviesti-ilmoituksen, kun tulos on nähtävillä Kanta-palvelussa.
  • Jos tulos on positiivinen, saat lääkäriltä hoito- sekä toimintaohjeet jatkoa varten. Selvitämme asiakkaalta myös puhelimitse tartuntaketjuun liittyviä taustatietoja ja ilmoitamme tiedot asiakkaan kotikunnan tartuntatautivastaavalle. Yhteydenotto tulee myös kotikunnan infektiolääkäriltä, joka tekee virallisen päätöksen eristyksestä ja antaa tarkempaa tietoa mahdolliseen jatkohoitoon liittyen.

Koronatestin hinta ja maksaminen

  • Koronavirustestin hinta Turun Perhelääkäreillä on 199 € (omavastuu kelakorvauksen jälkeen 143 €). Huomioithan, että kelakorvausta ei saa, mikäli testi tehdään oireettomalle henkilölle esimerkiksi matkustustodistusta varten.
  • Huomaathan, että etävastaanotto, jossa lääkäri tekee oirearvion ja lähetteen sekä tarvittaessa suunnitelman jatkohoidosta, on erikseen laskutettava vastaanotto. Lääkärin puhelinvastaanotto lähetteen saamiseksi maksaa 49 € (omavastuu kelakorvauksen jälkeen 41 €)
  • Tuloksen oltua positiivinen, soitamme asiakkaalle tuloksesta ja annamme jatkohoito- sekä karanteeniohjeet. Ohjauksen hinta on 49 € (omavastuu kelakorvauksen jälkeen 41 €)
  • Asiakkaalle lähetetään lasku kotiin tutkimuksen jälkeen.

Minna Lagström, laboratorionhoitaja

Olemme yksityinen, hyväntuulinen ja kokenut lääkäriasema. Meiltä saat lääkäri-, terapia-, laboratorio- ja työterveyspalvelut.

SOITA: 02 250 4433 | SIJAINTI | VARAA AIKA

0 replies

Kommentoi, kiitos.

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentoi, kiitos.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *