Työterveys ei ole ihan yksinkertainen juttu

, ,

Teimme asiakaskyselyn ja saamme tarjouspyyntöjä yrityksiltä päivittäin. Usein toistuvat samat kysymykset ja ajatukset. Työterveys on jotain mitä vain pitää olla, sellainen pakollinen, lainsäädännöllinen paha. ”Haluamme vain sellaisen tavallisen työterveyden” on usein vastaus, kun asiasta lähdetään keskustelemaan.

Meille on luotu aivan mahtava järjestelmä. Lakisääteisen ns. ennaltaehkäisevän työterveyden huollon tehtävä on nimensä mukaisesti ennaltaehkäistä työn mukanaan tuomia sekä fyysisiä että henkisiä rasitteita ja ylläpitää työkykyä. Kuitenkin monta kertaa tämä jää kauniiksi sanahelinäksi, koska asiakasyrityksen ja työterveyspalveluiden tarjoajan välille ei synny riittävän hyvää yhteistyösuhdetta. Yrityksellä on oikeus saada vastauksia kaikkiin työkykyyn liittyvissä kysymyksissä ja työterveyspalveluita tarjoavan yrityksen tulee tarjota osaavaa palvelua. Joskus on hyvä soittaa ja kysyä ”Mitä kuuluu?” Ennaltaehkäisevän työterveyshuollon palveluista Kela korvaa 60 %, joten mikä voisi olla hienompaa kuin se että joku haluaa aidosti tietää mitä työyhteisöllenne kuuluu ja maksat itse siitä vain 40 %.

Kelan korvausluokka II, toiselta nimeltään yleislääkäritasoinen sairaanhoito ja muu terveydenhuolto, on vapaaehtoinen. Jos tästä palvelusta on sovittu työterveyspalveluita tuottavan yrityksen kanssa, niin Kela korvaa näistäkin kustannuksista 50 %. Tällä voit varmistaa, että työntekijät saavat apua nopeasti ja kaikki terveyteen liittyvät tiedot ovat heti työterveyden käytössä. Joskus kun on kyse henkilöiden välisistä asetelmista työyhteisössä tai tietyn työtehtävän aiheuttamasta fyysisestä kuormituksesta, on ensiarvoisen tärkeää nähdä dataa pidemmältä ajanjaksolta. Tällöin myös henkilökohtaisen palvelun arvo voidaan mitata riihikuivissa euroissa, kun päästään nopeasti kiinni ongelmakohtiin ja miettimään ratkaisuja.

Tämä on täyttä utopiaa, sanoo moni kokenut yrittäjä, mutta me Perhelääkäreillä haluamme ottaa haasteen vastaan ja todeta että kaiken ei tarvitse olla uudestisyntynyttä, digitaalista ja etää, vaan ihan tavallisilla ihmiskontakteilla on oma tärkeytensä ja sijansa erityisesti BtoB-maailmassa.

Pirauta meille vaikka heti!

Juha Koivisto
Kehitysjohtaja
Puh. 045 6044 114
Email juha.koivisto@perhelaakarit.fi

Milja Salo
Asiakkuuspäällikkö
Puh. 041 3142 601
Email milja.salo@perhelaakarit.fi

 

 

0 replies

Kommentoi, kiitos.

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentoi, kiitos.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *