Ajanvaraus yleislääkärille

Yleislääkärille saat ajan nopeasti. Näet vapaat ajat verkosta nettiajanvarauksestamme ja voit valita sopivan ajankohdan. Voit varata ajan yleislääkärin vastaanotolla puhelimitse ajanvarauksestamme numerosta 02 250 4433.

Lääkärintodistukset ja lausunnot

Yleislääkärit kirjoittavat erilaisia todistuksia ja lääkärilausuntoja esimerkiksi sairaspoissaoloa, ajokorttia, sosiaaliturvaetuutta, vakuutusyhtiötä tai matkustusta varten. Lääkärintodistus on lääkärin kirjoittama todistus tai lausunto sairaudesta tai vammasta, kyvykkyydestä ajaa tai matkustamiseen tarvittavien ehtojen täyttymisestä.

Korvalääkärin vastaanotto

Korva-, nenä- ja kurkkutautien erikoislääkäri Heikki Valkama on perehtynyt kaikenikäisten potilaiden yleisimpiin pään ja kaulan alueella oleviin sairauksiin, kuten korvatulehduksiin, nenä- ja kurkkuvaivoihin, allergioiden hoitoon ja kuulo-ongelmiin.

Laboratoriopalvelut

Laboratoriostamme saat yksittäiset tutkimukset tai laajemmat tutkimuspaketit. Ennen laboratoriotutkimuksiin tuloa on hyvä selvittää, liittyykö tutkimukseen jokin erityisvaatimus, kuten paasto tai tietty näytteenottoaika.

Psykiatrian erikoislääkärin vastaanotto

Psykiatri tutkii, diagnosoi ja hoitaa mielenterveyden häiriöitä. Psykiatri antaa kuntouttavaa psykoterapiaa. Psykiatri ohjaa eteenpäin psykoterapeuteille ja laatii tarvittavat lausunnot Kelan psykoterapiatukea varten. Psykiatri laatii myös muut alaan kuuluvat lausunnot.

Psykologit ja psykoterapeutit

Psykoterapia on psyykkisen terveyden ja toimintakyvyn lisäämiseen tähtäävää ja tavoitteellista terveydenhuollon ammatillista toimintaa.

Moderni neuroterapia

Kärsitkö masennuksesta? Oletko kiinnostunut uudesta hoitomuodosta? Turun Perhelääkärit tarjoaa masennuksen hoidoksi uutta modernia neuroterapiaa.

Akupunktiolääkäri

Akupunktio hoidon kohteena ovat yleensä tuki- ja liikuntaelimistön kivut: niska- ja hartialihasten kivut, nivelrikon säryt tai selkävaivat. Myös migreenin ja ääreishermostoperäisten kipujen hoidossa akupunktuurista voi olla hyötyä.

Fysiatri

Fysiatrian erikoisalan palvelut, etenkin tuki- ja liikuntaelimistön vaivat
Selkä-, niska- sekä olkapäävaivat

Fysioterapeutti

Hengitysfysioterapia sekä tuki- ja liikuntaelimistön fysioterapia
Elektroterapia ja manuaalisen terapian eri muodot

Pienet toimenpiteet

Toimenpiteet tehdään paikallispuudutuksessa toimenpidehuoneessa samalla käynnillä.

Rentoutushoitaja

Rentoutushoitaja, rentoutus- ja stressinhallinnan ohjaaja

LÄÄKÄRIPALVELUT

Yleislääkärin vastaanotolle voi hakeutua monenlaisissa terveysongelmissa. Yleislääkärit hoitavat sekä pitkäaikaissairauksia kuten verenpainetauti, diabetes, kilpirauhasen vajaatoiminta, että lyhytaikaisia vaivoja kuten korvatulehdus, poskiontelon tulehdus, nuhakuume, keuhkokuume, influenssa. Vastaanotolle voi hakeutua myös, mikäli potilaalla esiintyy epämääräisiä oireita eikä syytä ole tiedossa. Yleislääkäri voi tarpeen mukaan ohjata lähetteellä erikoissairaanhoidon piiriin.

Erikoislääkärit ovat omaan erikoisalaansa perehtyneitä lääkäreitä. Heillä on vankka asiantuntemus ja monipuolinen kokemus erikoisalallaan esiintyvistä terveysongelmista. Turun Perhelääkäreillä pitävät vastaanottoa psykiatrian erikoislääkäri, korva-, nenä- ja kurkkutautien erikoislääkäri, lastenlääkäri sekä naistentautien ja synnytysten erikoislääkäri.

LÄÄKÄRIT

HEIKKI VALKAMA
◦ Korva-, nenä- ja kurkkutautien erikoislääkäri
◦ Erikoisosaaminen: allergiat, lasten korvatulehdukset ja ikäihmisten kuulo-ongelmat
◦ Kielitaito: suomi, ruotsi, englanti

TIMO HAKALA
◦ Kirurgi ja urologi
◦ Hoitaa miehiä ja naisia virtsavaivoissa, miehiä eturauhas- ja erektio-ongelmissa
◦ Kirurgin ja urologin toimenpiteisiin kuuluvat:
▪ luomien, pattien, paiseitten ja sisäänkasvaneiden varpaankynsien poisto
▪ kortisoni-injektiot
▪ sterilisaatio
▪ ympärileikkaus
▪ ultraääni ja koepalat
▪ erektiohäiriöhoito

JUKKA PENTTINEN
▪ Psykiatrian erikoislääkäri
▪ Psykoterapeutti
▪ Kielitaito: suomi, ruotsi, englanti

MIKA KIVIMÄKI
▪ Yleislääkäri
▪ Akupunktio
▪ Kielitaito: suomi, englanti, ruotsi

RIINA KATAINEN
▪ Naistentautien ja synnytysten erikoislääkäri
▪ Kielitaito: suomi, ruotsi, englanti (je comprend aussi francais)
▪ https://riinakatainen.fi

HEIKKI ROPPONEN
▪ Fysiatripalvelut

PASI LEHTINEN
• Lastentautien ja lasten infektiotautien erikoislääkäri
• Dosentti
• Kielitaito: suomi, englanti, ruotsi

SOITA: 02 250 4433 | SIJAINTI | VARAA AIKA

Akupunktio on vanha kiinalainen neulahoitomenetelmä, jonka pääasiallinen vaikutus on lihaksia rentouttava ja kipua poistava. Lisäksi akupunktiohoidolla voidaan tasapainottaa autonomista hermostoa ja stimuloida kehon omien särkyä poistavien aineiden synteesiä.

Turun Perhelääkäreillä akupunktiohoitoja antaa:

MIKA KIVIMÄKI

  • Akupunktio
  • Yleislääkäri
  • Merimieslääkäri
  • Kielitaito: suomi, englanti, ruotsi

Turun Perhelääkärien Mikä Kivimäki on toiminut vuodesta 1994 lähtien päätoimisesti akupunktiota harjoittavana lääkärinä. Hän on Suomen lääkäreiden akupunktioyhdistyksen ja the British Medical Acupuncture Society:n jäsen.

SOITA: 02 250 4433 | SIJAINTI | VARAA AIKA

GYNEKOLOGIN VASTAANOTTO

Onko vaihdevuodet ja onko vaivoja?

Aina tästäkään naisen elämänvaiheesta ei selvitä ongelmitta. Naistentautien ja synnytysten erikoislääkärimme Riina Katainen tutkii ja hoitaa erityisesti vaihdevuosiin liittyviä monenlaisia naisten vaivoja.

Onko ongelmasi runsaat kuukautiset, pitkittyneet vuodot, kivut ja endometrioosin tuomat hankaluudet? Etsitkö sopivaa hormonaalista hoitoa tai sopivaa vaihtoehtoa ehkäisylle?

Tule keskustelemaan sinulle sopivasta hoitomuodosta gynekologin vastaanotolle.

Raskauteen liittyvien ultraäänitutkimusten osalta palvelumme rajoittuvat alkuraskauden ultraäänitutkimukseen (noin raskausviikolle 12 saakka).

SOITA: 02 250 4433 | SIJAINTI | VARAA AIKA

KORVALÄÄKÄRIN VASTAANOTTO

Korva-, nenä- ja kurkkutautien erikoislääkäri Heikki Valkama on perehtynyt kaikenikäisten potilaiden yleisimpiin pään ja kaulan alueella oleviin sairauksiin, kuten korvatulehduksiin, nenä- ja kurkkuvaivoihin, allergioiden hoitoon ja kuulo-ongelmiin.

Korvalääkärin toimenpiteisiin kuuluvat:

  • kielijänteen leikkaus
  • nenäpolyypin poisto
  • nenäverenvuodon hoito
  • luomen poisto
  • korvan puhdistus
  • tärykalvon puhkaisu
  • poskiontelohuuhtelu
  • sukellustodistus

SOITA: 02 250 4433 | SIJAINTI | VARAA AIKA

LABORATORIO

Turun Perhelääkärien laboratoriosta saat yksittäiset tutkimukset tai laajemmat tutkimuspaketit. Laboratoriomme palvelee sinua maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 8 -16.

Ennen laboratoriotutkimuksiin tuloa on hyvä selvittää liittyykö tutkimukseen jokin erityisvaatimus, kuten paasto tai tietty näytteenottoaika.

SOITA: 02 250 4433 | SIJAINTI | VARAA AIKA

MODERNI NEUROTERAPIA

Kärsitkö masennuksesta? Oletko kiinnostunut uudesta hoitomuodosta? Vuokraa laite kotiisi?

Turun Perhelääkärit tarjoaa masennuksen hoidoksi uutta modernia neuroterapiaa.

Mitä on tDCS-hoito?

Transkraniaalinen tasavirtastimulaatio (tDCS) on nykyaikainen masennuksen hoitomenetelmä. Vaikutus perustuu aivojen sähköiseen stimulaatioon määrätyn pituisissa jaksoissa. Hoito ei vaadi nukutusta tai muita lääkinnällisiä valmisteluja. Hoitoa annetaan viisi kertaa viikossa kahden – kolmen viikon ajan, minkä lisäksi jaksoon kuuluu ylläpitohoito. Hoitosarjan kesto ja ylläpitohoidon muoto arvioidaan yksilöllisesti. TDCS-hoidon turvallisuus on todettu lukuisissa tutkimuksissa. Hoidon antaa koulutettu hoitaja, eikä lääkäri välttämättä ole paikalla sen aikana. Hoito on kivuton ja hoidon aikana on mahdollista esimerkiksi lukea kirjaa. Stimulaatio ei sovellu henkilöille, joilla on pään alueelle asennettu metallia sisältävä implantti. Hammasimplantit eivät häiritse hoidon antamista.

Miten hoito toteutetaan?

Ennen tDCS-hoitojen aloittamista psykiatri arvioi hoidon soveltuvuuden potilaalle ja antaa tietoa hoidosta. Hoidon päättyessä psykiatri arvioi hoidon vaikutuksen ja suunnittelee jatkohoidon yhdessä potilaan kanssa. Ennen stimulaation aloittamista silmälasit, pään alueella olevat korut sekä metalliset hiuskiinnikkeet poistetaan. Kaksi kostutettua elektrodia asetetaan potilaan pään pinnalle, jolloin potilas voi tuntea hiusten ja päänahan kastuvan. Hoidon aikana elektrodien välillä kulkee pieni sähkövirta, joka aiheuttaa muutoksia hermoverkon toimintaan.

Sairaanhoitaja opastaa laitteen käytössä. Saat laitteen kotiisi 2-3 viikoksi. Laitevuokra on 45 euroa päivä, eli tavanomainen kahden viikon hoito ma-pe eli 5 x 2 eli 10 päivää on 450€. Hinta sisältää sairaanhoitajan opastuksen.

Mikä on hoidon vaikutus?

TDCS on tutkimuksissa todettu tehokkaaksi masennuksen hoitomuodoksi. Stimulaatiohoito yhdistetään usein toiseen masennuksen hoitomuotoon, kuten psykoterapiaan tai lääkehoitoon, jolloin hoitojen yhteisvaikutus voi parantaa hoitovastetta. Normaalin toimintakyvyn ylläpitämiseksi useimmat potilaat jatkavat jonkin masennuksen hoitomuodon parissa myös hoitovasteen saavuttamisen jälkeen.

Mitkä ovat hoidon hyödyt ja haitat?

TDCS-hoitoon ei liity vakavia sivuvaikutuksia. Stimulaation aikana elektrodin alla tuntuu pientä kihelmöintiä, joka loppuu nopeasti stimulaation päätyttyä. Sähkövirta aiheuttaa pienellä osalla potilaita ihon punotusta elektrodin alla, väsymystä sekä nopeasti hoidon jälkeen ohimenevää päänsärkyä. Stimulaatiohoidolla voidaan saavuttaa hoitovaste masennuksessa nopeasti ja riippuvuutta aiheuttamatta. tDCS-hoito on hyvä vaihtoehto erityisesti silloin, jos potilas ei ole saanut lääkehoidosta vastetta tai ei pysty sietämään lääkehoidon sivuvaikutuksia.

Lue lisää: Sooma Oy (englanniksi) >

SOITA: 02 250 4433 | SIJAINTI | VARAA AIKA

PSYKIATRIAN ERIKOISLÄÄKÄRIN VASTAANOTTO

Psykiatri tutkii, diagnosoi ja hoitaa mielenterveyden häiriöitä. Psykiatri antaa kuntouttavaa psykoterapiaa. Psykiatri ohjaa eteenpäin psykoterapeuteille ja laatii tarvittavat lausunnot Kelan psykoterapiatukea varten. Psykiatri laatii myös muut alaan kuuluvat lausunnot.

Psykiatrimme Jukka Penttinen omaa vuosikymmenien monipuolisen kokemuksen koko laajasta mielenterveyden kentästä. Hän konsultoi kokemuksellaan myös yrityksiä työyhteisöongelmissa ja opastaa ennaltaehkäisevässä työterveyshuollossa.

Masennus

Masennustilasta kärsii vuoden aikana noin 5% suomalaisista. Masennustilat ovat naisilla 1,5 – 2 kertaa yleisempiä kuin miehillä. Elämänsä aikana noin 10 – 20 prosenttia ihmisistä kärsii vakavasta masennuksesta. Masennuksen eli depression oireita ovat masentunut mieliala suurimman osan päivää, poikkeuksellinen väsymys sekä kiinnostuksen tai mielihyvän menettäminen sellaisiin asioihin, joihin tavallisesti on ollut kiinnostusta tai jotka ovat tuottaneet mielihyvää. Edellä mainittujen lisäksi esiintyy usein muita oireita kuten itseluottamuksen huonontuminen, itsesyytökset, itsetuhoiset ajatukset, keskittymisvaikeus, hidastuneisuus, unihäiriö, ruokahalun muutokset.

Ahdistuneisuushäiriöt

Ahdistuneisuushäiriöt ovat toimintakykyä ja elämänlaatua heikentäviä psykiatrisia häiriöitä, joille on ominaista poikkeavan voimakas kohtauksittainen (paniikkihäiriö) tai jatkuva (yleinen ahdistuneisuus) uhan, pelon ja ahdistuneisuuden tunne, jota saatetaan yrittää säädellä välttämiskäyttäytymisen avulla. Oireisiin liittyy usein vaihtelevassa määrin somaattisia eli fyysisiä oireita.

Paniikkihäiriö

Toistuvat voimakkaat ahdistuskohtaukset ilman erityistä syytä. Ahdistukseen liittyy seuraavia oireita: sydämentykytys, hikoilu, vapina, suun kuivuminen, hengitysvaikeudet, tukehtumisen tunne, rintakipu, pahoinvointi, huimaus, epätodellisuuden tunne, pelko itsehallinnan menettämisestä, kuoleman pelko.

Yleistynyt ahdistuneisuus

On pitkäaikaista, ”vapaasti ajelehtivaa” ahdistuneisuutta, johon liittyy hermostuneisuutta, pelkoa ja  ylenmääräistä murehtimista. Tähän liittyy yksilöllisesti vaihtelevia monenlaisia fyysisiä oireita kuten hikoilua, vapinaa, sydämentykytystä, pahoinvointia, huimausta tai vatsavaivoja. Herkkyyttä ja säpsähtelyä. Keskittymisvaikeutta. Henkilö tietää, että kaikki on hyvin, mutta ahdistus vaan jatkuu..

Pakko-oireinen häiriö

Toistuvat pakkoajatukset ja/tai pakkotoiminnat. Pakkoajatukset häiritsevät elämää ja niistä on vaikea päästä eroon. Ne voivat olla pelottavia ja niihin voi liittyä hulluksi tulemisen pelko. Pakkotoimintoja ovat esimerkiksi turha, aikaavievä tarkistelu (esimerkiksi joutuu lukemaan moneen kertaan saman tekstin), liiallinen peseminen tai lähtö- ja/tai iltarituaalit, jotka vievät kohtuuttomasti aikaa.

Syömishäiriö

Tunnettuja häiriöitä ovat anoreksia eli laihuushäiriö ja bulimia eli ahmimishäiriö. Kyseessä on häiriö jos potilas ei hallitse syömistään ja tarvitsee siis apua.

Kaksisuuntainen mielialahäiriö

on pitkäaikainen mielenterveyden häiriö, jossa esiintyy vaihtelevasti masennus-, hypomania-, mania- tai sekamuotoisia sairausjaksoja tai oireettomia välivaiheita. Oireilu ja mielialavaihtelut voivat olla myös lieviä. Hoidossa keskeistä on ehkäistä vaikeampien jaksojen uusiutumista. Keskeistä on hyvä suhde psykiatriin ja oikea lääkehoito.

Persoonallisuushäiriöt

EPÄVAKAA PERSOONALLISUUS on usein vaikea, potilaan toimintakykyä merkittävästi haittaava häiriö, jossa keskeistä on tunne-elämän epävakaus, käyttäytymisen säätelyn häiriö ja alttius ihmissuhdeongelmiin.
Persoonallisuushäiriöiden hoidossa ylivertaisen tärkeää on hyvä hoitosuhde psykiatrian erikoislääkäriin tai psykoterapeuttiin.

SOITA: 02 250 4433 | SIJAINTI | VARAA AIKA

Turun Perhelääkärien syömishäiriöpoliklinikka tarjoaa kokonaisvaltaista hoitoa syömishäiriöihin.

Kukin potilas on erilainen, joten hoito räätälöidään yksilöllisesti kullekin sopivaksi. Hoito alkaa psykiatrian erikoislääkärin vastaanottokäynnillä ja hoitoon voidaan liittää mukaan mm. psykoterapeutin, fysioterapeutin ja ravinto-ohjaajan tuet.

Ravitsemustilan korjaamisessa tukena:

  • varaa ensin aika psykiatrian erikoislääkäri Jukka Penttiseltä 02 250 4433
  • fysioterapeutti opastaa oikeaan liikuntaan ja syömisen hallintaan.

SOITA: 02 250 4433 | SIJAINTI | VARAA AIKA

Psykoterapia on psyykkisen terveyden ja toimintakyvyn lisäämiseen tähtäävää ja tavoitteellista terveydenhuollon ammatillista toimintaa.

Psykoterapian tavoitteena on lievittää psyykkisiä häiriöitä ja niihin liittyvää kärsimystä sekä tukea psyykkistä kasvua ja kehitystä. Terapian avulla voidaan lisätä henkilön valmiuksia itse ratkaista ongelmiaan. Häiriöllä saattaa olla psyykkisten ilmenemismuotojen lisäksi ruumiillisia, vuorovaikutuksellisia ja sosiaalisia ilmenemismuotoja. Pidempikestoisten ja hankalien häiriöiden hoitamiseen voidaan käyttää psykoterapiaa yhdessä lääkehoidon kanssa.

Perheterapiassa löydetään ja vahvistetaan uusia tapoja toimia läheisissä suhteissa.

Perheterapian tavoitteena on lisätä yhteisymmärrystä siitä, mitä perheenjäsenten välisessä vuorovaikutuksessa tapahtuu ja avata lukkiutunutta vuorovaikutusta. Se auttaa ymmärtämään vanhempien kasvuperheistä perittyjen vuorovaikutusmallien vaikutuksia ja antaa paikan, jossa voi vapaasti luoda tuoreita uusia vuorovaikutustapoja perheenjäsenten kesken. Perheterapia lisää mahdollisuuksia jokaisen perheenjäsenen kokemuksen kuulemiseen.

Perheterapiaan hakeudutaan lapsen kasvuun ja kehitykseen, vanhemmuuteen ja perheen kriiseihin liittyvissä tilanteissa. Perheterapiasta on apua silloin, kun perheen vuorovaikutuksessa on lisääntyneesti haastavia tilanteita tai kun jonkun perheenjäsenen tilanne kuormittaa toistuvasti koko perhettä.

PSYKOLOGIT JA TERAPEUTIT

JAN VIDJESKOG

  • Psykologi (Kela-pätevyys)
  • Työkykyarvioinnit
  • Lyhyet ja pitkät terapiat
  • Kielitaito: ruotsi, suomi, englanti
  • Ajanvaraus: 050-342 5958

JUKKA PENTTINEN

  • Psykiatrian erikoislääkäri
  • Psykoterapeutti
  • Kielitaito: suomi, ruotsi, englanti
  • Soita ja varaa aika Jukalle (soittoaika 3€/minuutti): 02 250 4433

RIKU KIVINEN

  • Psykologi
  • Psykoterapeutti VET
  • Yksilö- ja ryhmäpsykoterapia (Kela-pätevyys)
  • Pari- ja perheterapia
  • Kielitaito: suomi, englanti
  • https://www.psykoterapiaturku.fi