Työfysioterapia ja kuntovalmennus osana työhyvinvointia

Turun Perhelääkärit

Niskaan sattuu, selkää särkee, päätä jomottaa. Monille työssäkäyville on tuttua, että työn rasitus tuntuu kehossa erilaisina jännitys- ja kiputiloina. Istumatyössä tuki- ja liikuntaelimet joutuvat koville, ja toimistotyöläisellä arkiliikunta jää usein vähäiseksi. Työ- ja yleishyvinvoinnin kannalta on tärkeää huolehtia tauko- ja vapaa-ajan liikunnasta, hyvästä työasennosta ja terveistä elämäntavoista.

Työfysioterapia ennaltaehkäisevänä hoitona

Työfysioterapia on osa ennaltaehkäisevää työterveyshuoltoa, ja sen tavoitteena on työ- ja toimintakyvyn sekä liikkumisen edistäminen. Keinoina käytetään fysioterapeuttista ohjausta ja neuvontaa, terapeuttista harjoittelua sekä manuaalista terapiaa. Lopputuloksena on hyvinvoiva ja työkykyinen työntekijä.
Työfysioterapia alkaa työntekijän terveyden, liikkumisen ja toimintarajoitteiden arvioimisella. Fysioterapeutti tutkii ja arvioi toimintakykyä ja kuormittumista, opastaa valitsemaan sopivia työasentoja ja -tapoja sekä ohjaa toimintakyvyn ylläpitämisessä ja edistämisessä.

Fysioterapeuttisen tutkimuksen perusteella työntekijälle annetaan yksilöllisiä tuki- ja liikuntaelimistön itsehoito-ohjeita sekä neuvoja työ- ja toimintakyvyn ylläpitämiseksi ja edistämiseksi. Usein jo pienikin muutos elämäntavoissa ja työskentelyssä saattaa olla käänteentekevä asia.

Lääkärikäynnin sekä työterveyshoitajan vastaanoton yhteydessä on mahdollista päästä työfysioterapeutin suoravastaanotolle, mikä nopeuttaa työhön palaamista.

Liike on lääkettä

Terveellinen ravitsemus ja monipuolinen liikunta tukevat hyvinvointia, edistävät arjessa jaksamista sekä ehkäisevät monien sairauksien puhkeamista. Fysitrainer/ personal training palvelu on asiantuntevan työfysioterapeutin suorittamaa ennaltaehkäisevää työterveyshuollon palvelua.

Liikunnalla on tutkitusti monia terveyshyötyjä. Se kehittää ja ylläpitää fyysistä, henkistä ja sosiaalista terveyttä. Liikunta ylläpitää toimintakykyä ikääntyessä ja edistää itsenäistä suoriutumista. Liikunnalla on myös merkittävä ehkäisevä, hoitava ja kuntouttava vaikutus lukuisissa terveysongelmissa.

Fysi trainer ei kuitenkaan ole vain urheiluvalmentaja vaan henkilökohtainen kannustaja ja kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin edistäjä. Yksilöllinen valmennusohjelma mukautetaan jokaisen asiakkaan tarpeisiin ja tavoitteisiin sopivaksi, ja se perustuu hyväksi todettuihin toimintamalleihin, seurantaan ja tuloksiin.

Työfysioterapeutin ohjeilla pystyt kohentamaan kuntoasi, ehkäisemään sairauksia ja vammoja ja löydät avaimet hyvinvointiin. Tämä kaikki vaikuttaa myös jaksamiseen ja työkyvyn säilymiseen.

Kaikille löytyy tapa työskennellä, liikkua ja voida hyvin!

0 replies

Kommentoi, kiitos.

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentoi, kiitos.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *